Alla produkter

Grenställhylla tillbehör

Header

TOPREGAL:s kragar för förvaring av långa varor är utformade för att hålla en hög last på 1250 kg upp till 6000 kg på sina 50 till 125 cm långa kragar. Oavsett om de är målade eller varmförzinkade: Tillbehören och de enskilda delarna, som passar till våra fribärande ställningar, inspirerar med hög kvalitet och ett rättvist pris, precis som du är van vid från TOPREGAL. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av ytterligare tillbehör samt säkerhetstillbehör. Dessutom finns det praktiska artiklar för att ordna, sortera och märka de lagrade långvarorna.

Välj passande grenställ hylla typ

Stativ för karmställ: Vad du behöver veta

Med höjder på mellan 200 cm och 600 cm är de kragarformade rackstöden ett platsbesparande alternativ till vanliga pallställ. Stolparna skiljer sig åt mellan typerna KR2500, KR3000 och KR6000 när det gäller maximal höjd och lastkapacitet. I den dubbelsidiga versionen kan 2 500-6 000 kg placeras på en enda stolpe. En speciell egenskap finns hos våra kragar av typen KR2500. Medan de andra två modellernas utskjutande armar kan upphängas flexibelt på olika höjder beroende på dina behov, är de permanent svetsade till KR2500:s stolpe. Detta ger ytterligare stabilitet och högre lastkapacitet. De tio 50 cm långa armarna kan bära upp till 250 kg vardera.

KR3000 och KR6000 kan också köpas som varmförzinkade versioner, vilket gör det möjligt att använda dem utomhus eller under särskilt korrosiva förhållanden. Den höga materialtjockleken och det stabila materialet gör det omöjligt att deformeras vid den angivna nominella belastningen. Var på den säkra sidan med TOPREGAL:s kragar med utskjutande rackstativ.

Förstärkningar för utskjutande ställningar: Vad du behöver veta

Beroende på vad som ska förvaras måste vikens bredd och höjd passa din tillämpning. När det gäller karmställen definieras detta inte av fackverkslängden, vilket är fallet med pall- eller lagerställen, utan av förstyvningen mellan de enskilda karmställenas stolpar. Dessa finns hos oss i bredder på 1 m eller 1,5 m och är målade i RAL5005 signalblått samt varmförzinkade för utomhusbruk. Här är omväxlande horisontella och diagonala stöttor fast bultade mellan stolparna för att ge det utskjutande reglaget den nödvändiga stabiliteten och därmed stabiliteten. För att bygga en komplett hyllplanka behöver du därför minst två stolpar och lämplig stöttning för att kunna fästa dem mellan de utskjutande hyllorna. Hur många stöttningsstolpar som behövs beror i princip på höjden på det utskjutande ställningen. För att kunna hjälpa dig på bästa möjliga sätt erbjuder vi endast matchande stöttningssatser med komplett monteringsmaterial.

Säkerheten först

Ett kragarmsystem levereras sällan ensamt. Förutom ett hyllsystem används vanligtvis truckar, t.ex. gaffeltruckar, höglyftsbilar eller till och med höghastighetsbilar, för att underlätta den dagliga rutinen i lagret. För att skydda ställningsstolparna och de nedre delarna av dina ställningar från kollisioner behöver du säkerhetsrelevanta tillbehör som kollisionsskyddspollare, ett U- eller L-format kollisionsskydd eller till och med ett helt kollisionsskydd. Detta skyddar inte bara dina hyllor och de varor och råvaror som förvaras i dem. Användning av lämplig skyddsutrustning föreskrivs också i DGUV 108-007. Även krockskyddsplankorna och kollisionsgrindarna fästs enkelt i golvet med bultförankringar. Dessa säkerhetsanordningar är TÜV-testade och uppfyller alla relevanta standarder och föreskrifter från lagstiftaren. Ta det säkra före det osäkra med de säkerhetsrelaterade tillbehören från TOPREGAL.

Cantilever-armar: Vad du behöver veta

Delvis fast svetsade, delvis flexibelt fastsättbara. Det här är de utskjutande armarna för våra hyllsystem från TOPREGAL. För förvaring av långa varor är flera stabila och robusta kragarmar oumbärliga. Tack vare härdningen av stålet och pulverlackering eller varmförzinkning är våra kragarmar särskilt hållbara och klarar de tyngsta lagringskraven. Återigen är det materialet som avgör platsen för användning. Målade kragarmar bör inte användas i korrosiva miljöer, som t.ex. utomhus. För detta ändamål erbjuder vi även de utskjutande armarna för KR3000 och KR6000 som varmförzinkade versioner. I tre olika längder kan du bestämma hur mycket du vill förvara på en hylla. Varje kragarm klarar en belastning på upp till 500 kg. Håll dig inte tillbaka och låt de utskjutande armarna från TOPREGAL hålla dina varor åt dig.

Stöd för karmställverk: Vad du behöver veta

Det är ganska enkelt att utöka ett cantileverregal. Med ett hyllstöd från TOPREGAL gör du det lättare att förvara paket, mindre varor eller till och med enskilda föremål som inte längre kan falla igenom mellan de utskjutande armarna. Säkerheten mot nedböjning av långa varor är också möjlig med ett hyllstöd för våra kragar. Dessa finns antingen i trä, för lättare gods upp till 400 kg inomhus, eller som galler, som också är lämpligt för utomhusbruk och har en lastkapacitet på 500 kg. De praktiska hyllorna säkras med ytterligare fäststänger, som redan ingår i leveransen. De här fäststängerna kan också beställas individuellt om du redan har lämpliga stöd för ditt karmställ.

...läs mer