Alla produkter

Pallhyllor

Header

Alla pallställ i vårt sortiment är tillverkade med högsta industriella kvalitet och uppfyller de lagstadgade kraven. Alla smådelar som behövs för montering och lagstadgade lastplattor ingår i pallställen. PR9000 finns också varmförzinkad för utomhusbruk.

Max. Belastning / pall
Attribute
Yta
Attribute
Bred
Attribute
Höjd
Attribute
Djup
Attribute
Antal nivåer
Attribute
Hyllplan
Attribute

Pallhyllor bästsäljare

Utsikten

Köp pallställ - i bästa kvalitet, till bästa pris.

När du köper pallställ rekommenderar vi att du konfigurerar dem snabbt, enkelt och individuellt. Så här får du ditt individuella pallställ från TOPREGAL i högsta industriella kvalitet när du använder vår konfigurator för pallställ.

Förutom de tre grundvarianterna, som skiljer sig åt beroende på maximal last per pall (typ PR4500 för 500 kg, typ PR9000 för 1 000 kg och typ PR15000 för 1 500 kg per pall), kan du fritt välja bland annat höjd (mellan 2 och 7,5 m), djup (80 och 110 cm) och material för de valfria hyllorna i ditt önskade hyllställ (trä, stål, galler, trådnät). Hyllvarianten PR9000 finns även varmförzinkad för utomhusbruk.

Sätt ihop pallställ med konfiguratorn på TOPREGAL

Varje pallställ för inomhusbruk består av stolpar och tvärstänger i färgen ren orange RAL 2004. Stolparna i signalblått RAL 5005 består av en främre och en bakre stolpprofil som bultas ihop med tvär- och diagonalförband samt två galvaniserade bottenplattor som bultas fast i golvet med bultankrar. För utomhusanvändning av ett pallställ är vi beroende av varmförzinkade tvärbalkar och stolpar. Tack vare den enkla plug-in-konstruktionen kan tvärstängerna snabbt och enkelt kopplas in i pallställets stolpar, säkras med låsstift och justeras individuellt i höjdled i ett rutnät på 50 millimeter. Beroende på konstruktionen kan du köpa pallställ från oss som kan belastas med upp till 4 500 kg per tvärbjälklag och med en maximal last på 15 000 kg. Vårt standardsortiment omfattar pallställsbalkar i 180, 270 och 360 centimeter för två, tre eller fyra europallar. Vi tillhandahåller andra längder på begäran. Vi har höjder från 200 till 750 centimeter. Standarddjupet på 110 centimeter är optimalt för lagring av europaletter i längdled, men vi erbjuder även ett djup på 80 centimeter för våra pallställ, där du kan lagra envägspallar eller andra varor. Bajsbelastningen, dvs. belastningskapaciteten mellan två stolpar, varierar beroende på racktyp:

 • 9000 kg för PR4500
 • 9000 kg för PR9000
 • 15000 kg för PR15000

Du kan också välja mellan en mängd olika material för stöd för pallställ. Oavsett om det handlar om galler, trådnät, stålhyllor eller spånskivor hittar du det du söker. Du kan också köpa enskilda stöd i de enskilda delarna för pallställ för att skräddarsy dina ställningar. Tack vare den modulära konstruktionen är det också möjligt att när som helst utöka pallställen med enskilda komponenter och anpassa dem till dina behov.

Monteringen sker på nolltid. Du kan börja montera direkt efter att du har fått varorna. De lagstadgade lastplåtarna ingår alltid i priset och leveransomfånget. Allt monteringsmaterial som krävs för korrekt montering, t.ex. bultankare för golvinfästning, säkerhetsnålar för att fästa tvärbalkarna, skruvar, muttrar, brickor och mycket mer ingår i priset.

TOPREGALs tunga hyllor uppfyller alla lagstadgade krav och har testats enligt DIN EN 15512. Vi har alla pallställsleveranser i lager så att vi kan skicka dem snabbt. På sidan Tillbehör till pallställ hittar du omfattande säkerhetsrelaterade tillbehör. Om du behöver andra lastkapaciteter eller dimensioner, vänligen kontakta oss!

Pallställ: lagringsteknik från TOPREGAL

Pallhyllor

Komponenter

 1. Upprättare
 2. Skydd genom tryckning
 3. Upphängningskorset i rackets upprätthållare
 4. Gitter baksida
 5. Tvärstänger
 6. Avståndshållare
 7. Lastplatta
 8. Kollisionsskydd L-form
 9. Djupstång
 10. U-format kollisionsskydd
 11. Axelmått (fältlängd)
 12. Skyddsbarriär

En överblick

 • Hyllhöjd: mellan 2 m - 7,5 m (i steg om 50 cm)
 • Djup på hyllan: 80 cm eller 110 cm
 • Hyllbredd: 1,9 till 50,3 m
 • Längd: 180, 270 eller 360 cm
 • Lastkapacitet upp till 1500 kg per pall
 • Nivåer/traverser individuellt höjdjusterbara i steg om 5 cm
 • Hyllstöd av trä, stål, trådnät eller galler
 • Omfattande tillbehör som t.ex: Djupgående stänger, genomskjutningsskydd, nätbakväggar, kollisionsskydd, stötskydd osv.
 • Utökningsbar, tack vare den modulära konstruktionen

Stolpar:

Stolparna för TOPREGAL pallställ finns i många olika versioner. Du kan välja mellan olika höjder, djup och ytor. Varje pallställsställning består av en främre och en bakre profil. Dessa är sammanbultade med tvär- och diagonalförstärkningar och fast förankrade i golvet med två fotplattor och bultankare för att säkerställa pallställets stabilitet. Förutom den pulverlackerade versionen finns PR9000-hyllorna även varmförzinkade.

Hyllhöjder:

Du kan välja en höjd mellan två och 7,5 meter, i steg om 50 centimeter, för de tunga hyllorna.

Hyllhöjder

Hylldjup:

När det gäller djupet på ditt pallställ kan du välja mellan två alternativ: Den ena är ett hylldjup på 80 centimeter. Detta är perfekt för förvaring av engångspallar eller andra varor. Det andra är vårt standarddjup på 110 centimeter. Detta är optimalt lämpat för lagring av europallar i längdled. Vårt kompetenta team hjälper dig också gärna om du har några frågor. Tack vare den flexibla racktypen kan du utöka ditt pallställ när som helst och anpassa det till dina behov. Du kan optimera ditt pallställ både genom att lägga till ytterligare nivåer i höjdled och genom att lägga till ytterligare fack i längdled.

Dubbla rack rows:

För att spara utrymme när du ställer upp ditt pallställsystem rekommenderar vi att du ställer upp två ställen parallellt bakom varandra. I det här fallet är det vettigt att koppla ihop pallställen med hjälp av distanselement för att anpassa dem ordentligt och skapa ytterligare stabilitet. För att förhindra att den bakre pallen trycks ut vid lastning rekommenderar vi att du monterar genomskjutningsskydd på ena sidan av den dubbla rackraden.

Tvärbjälkar:

De pulverlackerade tvärstängerna i ren orange RAL 2004 kopplas helt enkelt in i stolparna och säkras med säkerhetsstift mot oavsiktlig utdragning. De kan justeras individuellt i höjdled i steg om 50 millimeter.

Längder i viken:

Längden beskriver bredden på en hyllplats samt avståndet mellan två pallställsstolpar. Våra fackverk finns i längderna 180, 270 och 360 centimeter. De olika axeldimensionerna kan kombineras fritt med varandra. Konfigurera ditt pallställ individuellt med önskade facklängder med hjälp av konfiguratorn.

Hyllstöd - rätt stöd för alla

Vi erbjuder fyra olika hyllstöd i vårt sortiment: Trådnät, trä, stål och galler. I det följande informerar vi dig om egenskaperna hos de enskilda modellerna. Observera att oavsett hyllstödet kommer du alltid att få bärförmågan hos fackverksparet så länge belastningen ligger på fackverken.

1. stöd för trådnät

Trådnätstöd är idealiska alternativ till trähyllor och har många fördelar: Överdragen har en högre belastningskapacitet och är 38 millimeter lägre än träöverdrag i direkt jämförelse. Maskstorleken är fem gånger tio centimeter. Den erbjuder en öppen yta på 70 procent - och därmed en perfekt utsikt över de förvarade varorna. Den maximala bärförmågan hos en trådnätmodul är 1 000 kg med jämn lastfördelning.

2. trähylla

Hyllstödet av trä består av en 38 millimeter hög spånskiva och fyra Z-skivor. Trähyllan placeras på tvärstången och fixeras och stabiliseras med hjälp av centreringsskivor. Lastkapaciteten är 1 500 kg utan användning av djupgående stänger.

3. stöd för galler.

Varmförzinkade galler är idealiska för direkt stöd vid fackverksparen. De 88 centimeter breda modulerna har en maskstorlek på 9,9 x 9,9 centimeter och kan var och en lastas med högst 800 kilo. Galler är idealiska för förvaring av farliga material och vätskor eller för utomhusförvaring. Tack vare konstruktionen med vikta fästvinklar är gallerhyllan ett självlåsande system.

4. stålhylla

Stålhyllmodulerna har en bredd på 88,5 centimeter vardera och kan lastas med upp till 1 000 kilo. Stålhyllor är idealiska för förvaring av vätskor, t.ex. färg eller olja, eftersom de kan rengöras snabbt. På grund av den självfixerande konstruktionen är monteringen gjord i bara några få steg.

Hyllstöd

Köp pallställ och omfattande tillbehör

Hyllstöd

1. skydd för genomträngningsskydd

Skyddet mot genomskjutning förhindrar att pallarna oavsiktligt flyttas eller faller bakåt. Bolt-on-plattor och skruvar för fastsättning i systemet ingår i priset och kan levereras för alla vanliga pallställssystem. Genomskjutningsskyddet är en del av de säkerhetsrelevanta tillbehören för pallställ. Dessa är monterade på sidorna av ställningarna som inte är avsedda för lastning och lossning. De krävs enligt lag för att allmänheten ska få tillträde till ställen bakom ställen och för parallella ställen.

2. djupstång

Djupstänger/djupstöd för pallställ finns tillgängliga hos oss med en maximal lastkapacitet på 600 kg per djupstång. Användningen av djupstänger ökar hyllornas belastningskapacitet. De fixar sig själva tack vare konstruktionen.

3. kollisionsskydd.

Ett kollisionsskydd används för att förhindra eventuella skador på hyllan. Särskilt hörnområden måste vara utrustade med kollisionsskydd enligt DIN EN 15365 och DGUV 108-007 för gaffeltrafik. Vårt kollisionsskydd är testat och certifierat enligt DGUV 108-007 (tidigare BGR234). Varje kollisionsskydd levereras med fyra bultankare för golvinfästning.

4. skyddsbarriär.

TOPREGAL erbjuder skyddsplankor i olika utföranden. Dessa är idealiska för enkla och dubbla rader eftersom de skyddar ditt radersystem från skador på de yttre stolparna och deras stöttor som orsakas av oavsiktliga stötar. Den gula färgen med svarta signalremsor garanterar också ökad uppmärksamhet varje gång du går in i ditt arbetsområde i enlighet med BGV A8.

5. Trumstöd

TOPREGAL-fatthållaren placeras mellan tvärstängerna utan ytterligare fastsättning och är lämplig för fat med en kapacitet på upp till 200 liter. De påsvetsade genomskjutningsskydden förhindrar att trummorna glider igenom och tillåter endast att de flyttas i sidled.

6. bakre vägg med galler

Bakre väggar av nätmaterial förhindrar att varor faller ner och rekommenderas särskilt för dubbla rader av hyllor.

7. distansbricka

Avståndare används för att placera hyllraderna parallellt och för att fästa dem på väggen.

8. magnetband.

Våra magnetband är fem eller tio centimeter breda och kan användas för att märka lager- och placeringsutrymmen. De fäster på magnetiska ytor, t.ex. tvärbalkar, klyftor, metallytor eller liknande ytor och är idealiska för att märka lagringsplatser på våra pallställ.

9. lastfördelare.

De fördelar vikten över en större yta än rackfötterna. Detta är särskilt användbart för känsliga golv eller för hallgolv med begränsad bärförmåga.

10. Höjdkompensationsplattor (shims).

Höjdkompensationsplattor eller shims används för att kompensera för eventuella ojämnheter i golvet när hyllorna monteras. De är placerade under bottenplattorna och bidrar till att hyllsystemet fungerar säkert.

Förklaring av termer

Punktbelastning

a) Punktbelastning

De krafter som verkar på golvet i en punkt, även känd som koncentrerad belastning.

b) Hyllor

Anger den maximala bärförmågan för en enskild hylla när lasten är jämnt fördelad per fackverksnivå. Den maximala belastningen på hyllan beror bland annat på längden på tvärbalken.

c) belastning från viken

Beskriver hyllornas maximala totala belastning, med en jämnt fördelad belastning mellan två stolpar. Summan av de enskilda hyllornas belastning får inte överstiga den tillåtna belastningen på hyllorna.

Tekniska data för PR4500, PR9000 och PR15000 pallställ

Klassificering enligt balklängd

Typ av hylla180 cm270 cm360 cmNedladdningar
Max. Hyllvikt PR45001 000 kg1 500 kg1 350 kgTekniskt datablad (PDF)Monteringsanvisningar (PDF)
Max. Hylllast PR90002.000 kg3.000 kg2 200 kgTekniskt datablad (PDF)Monteringsanvisningar (PDF)
Max. Hyllvikt PR150003 000 kg4.500 kg4 000 kgTekniskt datablad (PDF)Monteringsanvisningar (PDF)

Klassificering enligt fackverkslängder

StödAntal djupledslister / moduler180 cm270 cm360 cm
TräUtan djupledshållare1.500 kg1.500 kg1 500 kg
+ 1 djupgående medlem2 000 kg2,100 kg2,100 kg
+ 2 djupledsleder2 000 kg2 700 kg2 200 kg
+ 3 djupstänger2 000 kg3 000 kg2 200 kg
Trådnät
3 000 kg4 500 kg4 000 kg
Galler2 moduler1 600 kg--
3 moduler-2 400 kg-
4 moduler-
-2 200 kg*
Stålgolv2 moduler2 000 kg--
3 moduler-3 000 kg-
4 moduler--2 200 kg*

* eftersom detta är den maximala hyllbelastningen för travesen i denna längd.

TOPREGAL-kvalitet som du kan lita på

Vi låter årligen kontrollera kvaliteten på våra produkter i kvalitetstester. Hyllorna testas med avseende på belastning, styvhet och stabilitet. De publicerade specifikationerna för lastkapacitet för våra hyllor är baserade på DIN EN 15512-standarden. Den maximala belastningen på hyllor och fack anges på de lastplattor som ingår i leveransen.

Pallställ - montering av stolpar, tvärbalkar och golvförankring

Golvförankring med bottenplatta

Golvförankringen sker med hjälp av bultankare. För att göra detta borrar du först de lämpliga hålen med en lämplig borr med en diameter på 12 millimeter. Skruvförankringen slås in i golvfästet och fästs med muttern. På så sätt är hyllan tillräckligt och säkert förankrad. Se till att bultankarna är professionellt monterade. Vårt interna team utför gärna hyllmonteringen åt dig.

Golvförankring med bottenplatta
Golvförankring med bottenplatta
Golvförankring med bottenplatta

Montering av tvärbalkarna

För att montera fackverken behöver du följande enskilda delar: en förmonterad hyllstolpe, fackverk och låsstift. Tvärstängerna kan enkelt fästas i den upprättstående profilen på önskad höjd. Säkerhetsnålen skyddar tvärstången mot oavsiktlig utdragning. Du kan justera höjden på de enskilda trussnivåerna i steg om 5 centimeter.

Konfiguratorn för pallställ från TOPREGAL

Vi säljer endast nya pallställ som har testats enligt DIN EN 15512 och som uppfyller alla rättsliga krav. Pallställen består av stolpar, inklusive stag, bottenplattor och tvärbalkar på vilka du förvarar varorna. De pulverlackerade tvärbalkarna i ren orange RAL 2004 sätts helt enkelt in i pallställets stolpar och säkras med säkerhetsnålar. Höjden på tvärstängerna kan justeras individuellt i steg om 80 millimeter. Lastkapaciteten per europall är 1 000 kg. Detta motsvarar en hylllast på 3 000 kg per våningsplan.

De pulverlackerade pallställsstolparna i signalblått RAL 5005 består av en främre och en bakre stolpe, som bultas ihop med de fastskruvade tvär- och diagonalstängerna, samt två galvaniserade fotplattor som bultas fast i golvet med bultankrar. Standarddjupet på pallställets stolpar är 110 centimeter. Detta djup används för lagring av europaletter i längdled. Vi erbjuder dock även ett djup på 80 centimeter för våra pallställ, till exempel för förvaring av engångspallar eller andra varor. Bajlast, dvs. lastkapaciteten mellan två stolpar, är 9 000 kg. Vi har höjder från 200 till 550 centimeter i vårt standardsortiment. På begäran erbjuder vi även pallställ upp till 7,5 meters höjd, som på begäran kan levereras med högre vikter.

Du hittar även pallställ med nät- eller spånplåthyllor i vårt kompletta utbud och kan välja dem i konfiguratorn för pallställ. I komponenterna för pallställen kan du köpa enskilda galler, trähyllor eller stålhyllor för att anpassa ditt ställ för att skräddarsy ditt ställ. De lagstadgade lastplåtarna ingår alltid i priset och leveransomfånget. Allt monteringsmaterial som krävs för korrekt montering, t.ex. bultankare för golvfästning, låsstift för att fästa tvärstängerna, bultar, muttrar och brickor, ingår också i priset.

Alla erbjudanden om kompletta pallställ finns i lager, så att vi vanligtvis kan leverera dem till dig inom en till tre arbetsdagar efter beställning. Vårt centrallager garanterar att varorna skickas snabbt.

...läs mer