Alla produkter

Lyftutrustning & lyftredskap

Header

Flera ton lagrade varor flyttas i lagret varje dag. Lyftvagnar är särskilt lämpliga för snabb och ryggvänlig transport när pallställen finns i lagret. Här kör gafflarna på pallbilen under lasten som ska flyttas och lasten lyfts på några sekunder med en manuell dragstångslyft, i fallet med en klassisk handpallbil. Utrustad med lämpliga hjul - en större ratt under styrspaken och mindre gaffelrullar i gaffelskon - rör sig pallbilen bäst på slät mark.

Filtrera resultat
×

Pris / kr

Produkttyp
Max. Belastning (kg)

Däck
Material


Visa alla filter

12 artiklar

Utsikten
Bästsäljare
HWE1500-2 elektrisk pallyftare från sidan
Jämför
Maximalt 4 produkter kan jämföras samtidigt.
9.198,85 kr
plus 25% moms
Leveranstid 3 - 5 arbetsdagar
Frakt 2289,- kr en gång per order
Bästsäljare
Du kan se gaffelvagnen från framsidan.
Jämför
Maximalt 4 produkter kan jämföras samtidigt.
2.931,35 kr
plus 25% moms
Leveranstid 3 - 5 arbetsdagar
Frakt 2289,- kr en gång per order
Bästsäljare
Elektrisk kabelvinsch SW1000 färg RAL5005, aluminiumhölje med skruvhål, kabel och lastkrok i kolstål, avböjningshjul och
Jämför
Maximalt 4 produkter kan jämföras samtidigt.
5.461,35 kr
plus 25% moms
Leveranstid 3 - 5 arbetsdagar
Frakt 2289,- kr en gång per order

Lyftutrustning hör hemma i varje lager

Traditionellt sett flyttas varor i lager och produktionsanläggningar med hjälp av handpallar eller gaffeltruckar. Den enklaste och mest hållbara formen är den manuella - dvs. muskelstyrda - pallbilen. Passar perfekt för enkel transport av EUR-pallar eller liknande transportgods som kan flyttas undertill. En manuell palltruck får poäng framför allt när det gäller priset, eftersom en manuell palltruck är billig att köpa jämfört med elektriskt drivna och större modeller. Den kräver inte heller någon strömförsörjning eller intensivt underhåll. Dessutom behövs inget särskilt körkort och hanteringen är självförklarande. Detta är bara några av de många skälen till att en sådan modell inte får saknas i ett lager med till exempel pallställ. Det är logiskt att dessa ställningar är utrustade med ett kollisionsskydd - för kommersiella verksamheter är detta en bestämmelse som kontrolleras årligen som en del av inspektionen av ställningarna.

Konstruktion och användning av en handpallettruck

En manuellt manövrerad pallkärra består av en styrenhet som kallas styrspak, en gaffel och rullar. Man skiljer på hjulhjulen under styrspaken och gaffelrullarna, som finns i gaffelns främre delar. Materialet i en lyftvagn måste tåla mycket och är därför helst också tillverkat av okänsligt stål - ofta pulverlackerat med en mycket synlig färg. För att underlätta underhållet av hydrauliken finns det ofta en så kallad smörjnippel på sidan av lyftvagnen. Kontrollelementet har en spak inbyggd i handtaget som styr om lasten höjs eller sänks. För att ta upp lasten flyttas gaffeln helt under pallen. Därefter sänks spaken i styrelementet och gaffeln höjs till önskad höjd genom att lyfta styrspaken. Sänkningen sker genom att trycka på spaken.

Det bästa av gaffeltruck och pallbil kombinerat i en höglyftare

Det finns många anledningar till att köpa en höglyftare: handpallen räcker inte längre till när det gäller lyfthöjd, det finns inget utrymme eller ingen förare för en gaffeltruck eller lyfthöjden behövs bara tillfälligt, så att det inte lönar sig att köpa en gaffeltruck..... Oavsett orsaken fyller en höglyftsbil exakt denna lucka. Lyfthöjden är mycket större, men hanteringen och utrymmeskraven är exakt desamma som för en handpallettruck. Styrenheten kontrollerar lyftet och på rullar kan en höglyftare perfekt täcka mindre avstånd i lagret eller produktionslinjen. Pallen eller godset som ska flyttas flyttas också undertill med de två gafflarna och kan lätt lastas på en skåpbil.

Effektiviteten bestäms av tillbehören

Med våra praktiska tillbehör till lyftutrustning kan du nu inte bara lyfta, transportera och förvara varor. Med kranvågen kan lyftvagnen förvandlas till en viktmätningsstation och med den lilla rampen kan du skapa vägar för vagnar och vagnar. På så sätt är du utrustad för olika tillämpningar och redo att använda din lyftutrustning på ett flexibelt sätt. Alla tillbehör som listas här är kompatibla med både gaffeltruckar och annan lyftutrustning.
Letar du efter fler tillbehör till din gaffeltruck? Ta sedan en titt på kategorin tillbehör till gaffeltruckar och upptäck till exempel vår lastkrok eller den praktiska arbetskorgen.

...läs mer