Alla produkter

Höjdjusterbara skrivbord

Header

Ergonomi på arbetsplatsen är på allas läppar och är den viktigaste faktorn för en hälsosam kontorsrutin. Ett individuellt höj- och sänkbart skrivbord främjar en hälsosam hållning genom en balanserad blandning av sittande och rörelse. Våra sitt-och-stå-bord är elektriskt höjdjusterbara och tre nivåer kan ställas in permanent.

Filtrera resultat
×

Pris / kr

typBred (mm)

6 artiklar

Utsikten

Varför du bör använda ett höj- och sänkbart skrivbord

Vi arbetar allt mer på kontoret eller vid ett skrivbord. Den utbredda sjukdomen ryggsmärta och nackspänningar är vanligare bland personer som sitter 8 timmar eller mer per dag. Även om de viktigaste ergonomiska reglerna följs (rak hållning, knän/böjar i rät vinkel, skärmens orientering osv.) bör man se till att det finns tillräckligt med rörelse på arbetsplatsen så att kroppen inte permanent anpassar sig till sittställningen och musklerna och synen förkortas. Den ofta korta promenaden till teköket eller mötesrummet räcker ofta inte till, eftersom vi även där tillbringar mötet med att sitta vid konferensbordet eller på konferensstolar. Fördelarna med ett höj- och sänkbart skrivbord, även kallat sitt- och ståbord, i direkt jämförelse med ett skrivbord som bara justeras i höjd för användaren en gång efter köpet, är enorma och vi kommer att gå till botten med dem och ge dig många goda skäl att göra dig av med ditt gamla skrivbord.

Ett elektriskt höj- och sänkbart skrivbord - produktivitet och hälsa med en knapptryckning

Termen "ergonomi på arbetsplatsen" är den främsta träffen i listan över förslag när man söker på webben. Det är just här som det här flexibla skrivbordet gör sig gällande: det är elektriskt höj- och sänkbart med en knapptryckning och på bara några sekunder. Detta gör det möjligt för användarna att minska sin dagliga sitttid på kontoret utan att ge avkall på produktiviteten. För även när man står kan man arbeta vid skrivbordet på detta sätt och ryggen och musklerna i låren sträcks ut och får på så sätt också blodtillförsel. Det sätter igång cirkulationen, stretchar ryggen och främjar rörelse i allmänhet. Detta leder i sin tur till ökad produktivitet och tillfredsställelse hos dina anställda, som därmed mindre ofta drabbas av besvär från hållningen, vilket undersökningar som gjorts av hälsokammare under de senaste åren har visat upprepade gånger. Att byta till ett elektriskt höj- och sänkbart skrivbord är därför en värdefull investering i ditt företag och dina anställda. Tack vare möjligheten att lagra den optimala höjden kan det elektriskt höj- och sänkbara skrivbordet MILLA från TOPREGAL enkelt justeras till den perfekta arbetshöjden. Särskilt kvinnor kommer att bli glada över att höra att upp till tre nivåer kan lagras - så att skrivbordets optimala arbetshöjd även kan lagras när man har pumps på sig.

Möten i form av stand-up är mer produktiva och snabbare.

Ett sitt-och-stå-bord gör det möjligt för två eller flera kollegor att hålla ett kort möte vid datorn tillsammans medan de står upp. Fördelarna med den rörelse som uppstår på arbetsplatsen - t.ex. vid ett viktigt beslut - gäller också för de kortvariga "stand-ins" vid ditt höj- och sänkbara skrivbord, och de är till och med förstärkta, eftersom dina kollegor också kommer att gå till dig först. En annan fördel med ett stående möte med kort varsel är att mötets längd automatiskt förkortas, för vem av deltagarna vill stå i timmar och diskutera problem och fördelning av arbetsuppgifter eller inte komma till saken under lång tid när nödvändiga beslut ska fattas? Det kan du bara göra om du sitter i en bekväm konferensstol med en varm kopp kaffe vid konferensbordet och diskuterar, debatterar eller löser problem tillsammans. En stand-up vid ditt eget höj- och sänkbara skrivbord är därför kortare och effektivare.


Ett skrivbord för sittande ställning till ett rimligt pris

Kostnaden för ett höj- och sänkbart skrivbord varierar kraftigt på marknaden. Manuellt justerbara skrivbord (med vev) är fortfarande billigare än de med elektrisk drivning, men vår MILLA-modell är också övertygande här. Leveransen är fri från fraktkostnader och vår 1-årsgaranti gäller även här.

5 användbara tips för att arbeta vid ett höj- och sänkbart skrivbord som enkelt kan integreras i det dagliga kontorslivet:

  1. Gör ett arbete som varar 15-60 minuter i stående ställning, och gör det flera gånger om dagen om du vill.
  2. När du koordinerar med kollegor vid skrivbordet kan du höja den för att göra en gemensam uppställning.
  3. Konferenssamtal/längre telefonsamtal kan också genomföras stående.
  4. Det är viktigt att röra på sig när man står - ändra sin hållning regelbundet.
  5. Skriv in möten/påminnelser i den elektroniska kalendern som påminner dig om stående faser omedelbart efter att du har installerat det nya skrivbordet.

Har ni ytterligare frågor? Våra experter svarar gärna på dem - skicka ett e-postmeddelande, ring eller använd chatten online.

...läs mer