Alla produkter

Lagerhyllor

Header

Lagerhyllor måste vara stabila och tåla mycket - även om varje lager är individuellt och anpassat till respektive krav. Om du letar efter högkvalitativa förvaringshyllor hittar du dem hos TOPREGAL. Tack vare det breda användningsområdet och den robusta konstruktionen är våra bredspänniga hyllor lämpliga för alla lager.

Hyllstöd för industriella hyllsystem

Trägolv
343,85kr
Läs mer på
Spånskivor, för förvaring av torra varor, t.ex. lådor
Golv av varmförzinkat stål
412,85kr
Läs mer på
För förvaring av t.ex. vätskor och farligt gods
Varmförzinkad gallerdurk
608,35kr
Läs mer på
För förvaring av t.ex. vätskor och farligt gods

Välj förvaringsställ

Bred
Attribute
Höjd
Attribute
Djup
Attribute
Antal nivåer
Attribute
Hyllplan
Attribute

Lagerhyllor bästsäljare

Utsikten

Lagerrack typ LR2000 för fackbelastningar på upp till 2.000 kg

Förvaringsställ typ LR2000

Komponenter

 1. Stolpar
 2. Genomskjutningsskydd
 3. Distanshållare
 4. Tvärbalkar
 5. Lastplatta
 6. Axiell dimension (fackets längd)
 7. Kollisionsskydd
 8. Stöd

En snabb överblick

 • Hyllhöjd: 2 m - 4 m
 • Ståndardjup finns i 40 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm eller 120 cm
 • Tvärbalkarna är lastbärare i ett förvaringsställ. Individuellt höjdjusterbara i steg om 5 cm. Finns i 110 cm och 220 cm
 • Olika stöd, omfattande sortiment av tillbehör
 • Alla delar ingår
 • Enkel montering

Kvalitet på våra förvaringsställ - Frivillig testning av förvaringsställen

Varje år låter vi våra förvaringshyllor genomgå regelbundna och frivilliga externa kvalitetskontroller. Förvaringsställen testas med avseende på belastning, styvhet och stabilitet. De maximala hyll- och fackbelastningarna för industrihyllsystemen finns på de lastplattor som ingår i leveransen.

Industrihyllsystemens fack-, hyll- och punktbelastning

Punktbelastning, hyllbelastning och fackbelastning

a) Punktbelastning

De krafter som verkar på golvet i en punkt, även kallad individuell belastning.

b) Last på hyllplan

Anger den maximala bärförmågan hos ett enda hyllplan med en jämnt fördelad last per tvärbalksplan. Den maximala hyllbelastningen beror bl.a. på tvärbalkens längd.

c) Last på fack

Beskriver hyllplanets maximala totalbelastning med en jämnt fördelad belastning mellan två stolpar. Summan av de enskilda hyllplanens belastning får inte överstiga den tillåtna fackbelastningen.

Ett hyllsystem - 1000 olika varianter

Basartiklarna - stolpar och tvärbalkar - utgör grunden för alla artiklar i denna produktkategori

Ett hyllsystem - olika varianter

1 system - otaliga varianter

Uppfyller den högsta branschstandarden

Skräddarsydd för dina arbetsområden

Modulär design: lägg till och expandera när som helst

Lätt att sätta upp och ta ned

Exklusivt från Topregal

Teknisk information om industriella hyllsystem

Golvförankring av bottenplattan

 • Borra hål med en diameter på 8 mm och ett djup på 80 mm
 • Blås ut hålen
 • Slå in bultankaret i det borrade hålet
 • Dra åt muttern med en skiftnyckel eller liknande
Golvförankring av bottenplattan
Golvförankring av bottenplattan
Golvförankring av bottenplattanAxiella mått för industriella hyllsystem

Det axiella måttet beskriver bredden på ett hyllfack och avståndet mellan två stolpar. Vi erbjuder axelmått i bredderna 110 och 220 cm. Axeldimensionerna kan kombineras fritt med varandra. Konfigurera de nödvändiga industriella hyllsystemen individuellt med önskade facklängder. Tack vare den modulära konstruktionen kan förvaringsställen också förlängas när som helst.

Axiella mått på de industriella hyllsystemen

Säkring av balkarna

För att säkra balkarna behöver du följande enskilda delar: den förmonterade hyllstolpen, balken och låssprinten. Ställ upp den förmonterade stolpen och häng upp tvärbalkarna på båda sidor på önskad höjd i stolpprofilen med ett 50 mm raster. Slutligen behöver du bara sätta i låsstiften i det hål som finns i tvärstången. Se till att den sista tvärstången monteras minst 50 cm före stolpens ände.

Säkring av traversernaSäkring av traverserna

Hyllstöd - rätt för alla

Vi erbjuder olika hyllstöd i vårt sortiment: Gallerdurk, trä och stål. Nedan informerar vi dig om egenskaperna hos de enskilda versionerna.

Stöd för hyllor

1. Stöd för gallerdurk

Hyllstödet för gallerdurk består av moduler på 110 cm vardera. Du sätter in stålhyllan i trappstegets tvärbalk för att fixera och stabilisera hyllan. Den maximala lastkapaciteten är 500 kg med en jämnt fördelad last. Förvaringshyllor med gallerhyllor är idealiska för förvaring av farliga material eller vätskor.

2. Stöd i trä

Vårt hyllstöd i trä är tillverkat av 25 mm tjock spånskiva. Du sätter in trähyllan i den trappstegsformade tvärstången för att fixera och stabilisera den. Den maximala lastkapaciteten är 500 kg med en jämnt fördelad last. Förvaringsställ med trähyllor är idealiska för förvaring av torra produkter som kartonger eller förvaringslådor.

3. Stöd av stål

Stålhyllstödet består av moduler på 110 cm vardera. Du sätter in stålhyllan i den trappstegsformade traversen för att fixera och stabilisera hyllan. Med en jämnt fördelad last är den maximala lastkapaciteten 500 kg. Eftersom förvaringshyllor med stålhyllor är tvättbara är de idealiska för förvaring av vätskor som målarfärg eller oljor.

Tillbehör för förvaringshyllor

Tillbehör för förvaringsställ

1. Hyllfördelare

Skapa ordning och reda med våra hylldelare för förvaringshyllor. På så sätt kan du organisera dina hyllor effektivt för att snabbt hitta och lagra eller hämta varor, halvfabrikat och råmaterial.

2. Distanshållare

Distanshållare används för parallell placering av hyllrader och för infästning i vägg.

3. Kollisionsskydd

Ett påkörningsskydd används för att förhindra eventuella skador på ställets stolpar. I synnerhet hörnområden bör förses med påkörningsskydd när det förekommer trucktrafik. Varje påkörningsskydd levereras med fyra bultankare för fastsättning i golvet.

4. Plattor för höjdkompensation

Höjdutjämningsplattor eller shims används för att kompensera för eventuella ojämnheter i golvet vid uppställning av hyllorna. De monteras under bottenplattorna och bidrar till en säker användning av hyllsystemet.

5. Skåp och förvaringsutrymmen

Det dagliga arbetet i verkstäder och lager omfattar en mängd olika aktiviteter. Många verktyg används och de måste alltid vara lättåtkomliga.

6. Hål & sidopanel

Den praktiska perforerade väggen gör det möjligt att hänga upp verktyg och sparar utrymme vid förvaring av verktyg och material. Sidopanelen är idealisk för förvaring av verktyg, smådelar och arbetsutrustning.

7. Förvaringsfack med öppen front

Förvaringslådan med öppen front gör det möjligt att förvara smådelar på ett överskådligt sätt och underlättar orderplockning. Innehållet kan ses med en blick från utsidan, även när förvaringsfacken med öppen front är staplade på varandra.

8. Rund tvärbalk

Förhindrar att varor och paket faller ut ur lagerstället. Varorna kan enkelt säkras med den runda tvärstången.

9. Magnetband för märkning

Magnetbandsrulle för flexibel märkning av hyllfack. Hållbar organisation tack vare avtorkningsbar yta.

10. Hållare för cyklar

Platsbesparande krok för upphängning av cyklar. Högkvalitativt utförande för lång livslängd. Enkel hantering för upphängning och avhängning av cyklar.

Förvaringsställ i metall och flexibla ställningar med bred spännvidd

Du kan beställa våra förvaringshyllor i metall från oss som ett komplett erbjudande eller i enskilda delar, bestående av tvärbalkar, hyllstolpar, hyllor och mycket mer, och anpassa dem flexibelt. Väl utformade industriella hyllsystem gör det snabbt och enkelt att montera dina nya förvaringshyllor. Hyllan på de tunga lagerhyllorna är 500 kg och viken är 2 000 kg - helt anpassad till kraven i lagret. De breda hyllorna lämpar sig perfekt för en mängd olika varor, särskilt för skrymmande och mycket tunga föremål. De olika hyllstöden av trä, stål eller galler ger motsvarande fördelar beroende på vilka varor som ska förvaras. Stålhyllor eller stålpaneler är till exempel perfekta för förvaring av vätskor, eftersom du kan rengöra dem ordentligt om något spillts ut.

Alla metallförvaringshyllor som visas här kan senare utökas med ytterligare stolpar i bredd eller ytterligare par tvärstänger. Med hjälp av återskrivbar vit magnetremsa är det mycket enkelt att fästa etiketter på förvaringshyllorna, som du kan torka av och förnya när som helst. Vårt omfattande utbud av tillbehör till förvaringsställen, element som magnetband för märkning, förvaringslådor, perforerade paneler och sidopaneler och mycket mer kompletterar utbudet av tillbehör till förvaringsställen.

Kompatibla verktygsskåp och skåp för metallförvaringshyllor

Förvaringsställen i metall är kompatibla med varandra tack vare den speciella utformningen av våra verktygsskåp och skåp och kan förvaras eller hämtas utan montering. Djupet på de breda hyllorna och skåpen är anpassade till varandra så att de vilar perfekt på hyllornas tvärstänger och fixerar sig själva på plats. Använd det här praktiska tillägget för att förvara t.ex. arbetskläder, verktyg och annat material på ett snyggt sätt i ett låsbart utrymme.

Inspektion av lagerhyllor

Våra interna inspektörer för TOPREGAL-hyllor utför gärna de årliga inspektioner av dina lagerhyllor som krävs enligt lag. På begäran kan vi även inspektera förvaringsställen som du inte har köpt av oss. Boka ett möte direkt för din nästa inspektion.

...läs mer