Alla produkter

SoloPort

Logo SOLOPORT

Hållbar solcellsteknik med 100 % grön el. Upptäck den unika lösningen i mobilitetsrevolutionen med vår solcellsburna carport och använd miljövänlig teknik för att generera ren el. Solcellscarporten från SoloPort är helt oberoende av det allmänna elnätet och kan installeras nästan var som helst. Ta del av framtidens mobilitet och ta ett stort steg mot hållbarhet.

SoloPort står för banbrytande energikoncept som inget annat varumärke

Varumärket SoloPort representerar en hållbar framtid där elektromobilitet och förnybara energikällor spelar en viktig roll. Som företag strävar vi efter att erbjuda våra kunder innovativa och miljövänliga lösningar som gör vardagen enklare och bidrar till att minska deras koldioxidavtryck. Vi tror att en klimatvänlig framtid inte bara är nödvändig, utan också möjlig att uppnå om vi arbetar tillsammans. Alla produkter under varumärket SoloPort representerar resursbesparande och kostnadseffektiva lösningar för daglig användning och den högsta nivån av kvalitet och bekvämlighet för våra kunder. Som varumärket SoloPort antyder kombineras lösningar för utomhusutrymmen, som carportar, med högpresterande solcellssystem och, tack vare effektiva lagrings- och styrsystem, vidareutvecklas till ett sofistikerat allt-i-ett-system och marknadsanpassas.

En självförsörjande solcellscarport med ett kraftfullt styrskåp under taket

Med vår solcellsburna carport kan du inte bara driva din elfordonsflotta med 100 % grön energi, utan även bekvämt och säkert ladda andra batterier eller batteridrivna enheter som elcyklar och elverktyg samt använda alla elektriska enheter på plats. Denna mångsidighet i de möjliga tillämpningarna av egengenererad, ren energi tar dig ett avgörande steg framåt i energiomställningen.

Det unika och innovativa med denna solcellsbaserade carport är att den kan användas oberoende av det allmänna elnätet och kan drivas autonomt på nästan vilken plats som helst utan behov av förhandstillstånd från den federala nätmyndigheten. Detta ger dig friheten att utnyttja fördelarna med förnybar energi nästan var som helst utan att behöva förlita dig på det offentliga elnätet och den byråkrati som ibland följer med det.

Vi är nöjda först när du är nöjd. Därför lägger vi stor vikt vid att våra produkter ska vara enkla och intuitiva att använda. Vårt interna team av experter strävar efter att ge dig bästa möjliga service före och efter ditt köp och stöder dig varje steg på vägen.

Solcellscarport SP40/5-1

Solcarporten med ett 40 kWh högpresterande batterilagringssystem, vars maximala användbara kapacitet är 30 kWh, tillverkades enligt de högsta kvalitetsstandarderna och är tack vare sin unikhet en marknadsledande produkt inom bilskyddssektorn. Alla vanliga elfordon i företagets fordonsflotta kan laddas med grön energi helt oberoende av elnätet.

Carportens tak består av 12 högpresterande solcellsmoduler. Med en energiproduktion på 420 Wp per modul säkerställer de en maximal energiproduktionskapacitet på 5 KW. Ramkonstruktionen av särskilt hållbara aluminiumprofiler, med en inbyggnadshöjd och bredd på 3,5 m vardera och en längd på 6 m, ger optimalt skydd mot väder och vind. Tack vare taklutningen på 10 grader, som är idealisk för solenergiproduktion, är solcarporten lämplig för fordon med en maximal höjd på 2 meter på den lägsta punkten.

Företag står ofta inför utmaningen att driva fordon och maskiner effektivt och kostnadseffektivt, ibland på platser som kanske inte ligger i direkt anslutning till byggnaden och därför inte är anslutna till strömförsörjningen. Solcarporten SP40/5-1 erbjuder inte bara en hållbar lösning för laddning av elbilar, utan också en mängd andra fördelar för dina dagliga arbetsbehov. Tack vare sina mått är carporten också idealisk för fordon som elektriska skåpbilar, lastbilsplattformar, minibussar eller kombibilar med högt tak (fordonshöjd max. 2 m). Tack vare de två integrerade 230 V-uttagen kan dessutom andra batteridrivna enheter laddas säkert med hållbar energi. Sist men inte minst erbjuder carporten en täckt arbetsplats för att använda fordon och maskiner i en skyddad miljö.

Påtagliga fördelar med carporten med solenergi

Hållbarhet

Genom att använda solpaneler minskar du ditt koldioxidavtryck och bidrar aktivt till miljöskyddet. Genom att ladda med grön el säger du adjö till fossila bränslen för energiproduktion och ger ett värdefullt bidrag till att bevara vår miljö.

Oberoende

SoloPort solcellscarport är oberoende av det allmänna elnätet och kan därför installeras nästan var som helst utan behov av en dyr nätanslutning. Solcellscarporten är enkel att installera och erbjuder en hög grad av flexibilitet och oberoende av elleverantörer, vilket är särskilt fördelaktigt på landsbygden och i företagslokaler*.

Hållbarhet

Solcarporten har tillverkats enligt högsta kvalitetsstandard och är tillverkad av robusta aluminiumprofiler som är konstruerade för lång livslängd. Detta material är extremt motståndskraftigt mot väder och korrosion. Dessutom är de högkvalitativa litium-solcellsmodulerna extremt robusta och hållbara för att säkerställa effektiv kraftproduktion under många år framöver.

Estetik

SoloPort solcellsträdgård imponerar med sin eleganta och estetiska design. Konstruktionen smälter harmoniskt in i nästan alla miljöer. Materialet kräver ingen ytterligare målning eller påkostad pulverlackering, som kan vittra sönder med åren; det imponerar med sin naturliga och, framför allt, konsekventa skönhet.

Mångsidighet

Den rymliga designen och höga stabiliteten är perfekta förutsättningar för en täckt arbetsplats, till exempel för att skydda och driva maskiner eller fordon. Integreringen av uttag på utsidan av höljet gör det dessutom möjligt att använda grön el för en mängd andra enheter.

Kostnadsbesparingar

Tack vare den självförsörjande strömförsörjningen från solcellspanelen SP40/5-1 från SoloPort behöver du inte oroa dig så mycket för stigande elpriser när det gäller att ladda ditt elfordon. Batterilagringssystemet som är installerat i styrskåpet kan lagra upp till 40 kWh, så att du kan ladda din elbil både på dagen och på natten eller under ogynnsamma väderförhållanden.

Intelligens

Den tillhörande appen erbjuder bekväm övervakning av de viktigaste nyckeltalen, till exempel batteriets aktuella laddningsstatus eller solcellsmodulernas aktuella kraftproduktion. All denna information kan hämtas från valfri plats (internetanslutning krävs). Statistik och nyckeltal i realtid kan visas och analyseras direkt och utan fördröjning.

Enkelhet

Eftersom solcarporten är ett fristående system krävs ingen registrering hos den federala nätmyndigheten: varken den integrerade wallboxen eller solcellsanläggningen kräver tillstånd eller registrering hos nätoperatören*.

Solarcarport
Solarcarport

* I Tyskland kan det krävas en bygganmälan eller ett bygglov beroende på delstat. Grunden för detta är de gällande statliga byggbestämmelserna; kontakta din lokala myndighet för information före installationen. Vi kan inte ge någon information om rättsliga bestämmelser utanför Tyskland. Kontakta den myndighet som är ansvarig för ditt område för mer information. Inspektion av en elektriker rekommenderas.

Våra bästsäljare