Alla produkter

Fontline

Hyllor och skräddarsydda förvaringslösningar för FONTLINE

På den nya anläggningen i Berlin-Schönefeld sätter Benjamin Scheper och hans FONTLINE-team upp reklamvärldar i stort format för många olika användningsområden. Här finns kreativitet i hantverket, en modern maskinpark, en rymlig fabrikshall och hyllor från TOPREGAL.

Han är född i Berlin och är verkställande direktör för FONTLINE Werbung & Beschriftung GmbH. Företaget, som är specialiserat på produktion av reklamytor och inplastning av fordon, flyttade våren 2018 till Bohnsdorf i närheten av Schönefelds flygplats. Det gamla huvudkontoret i Neukölln var helt enkelt helt överfullt på grund av den goda ordningssituationen. Nu använder FONTLINE fyra gånger så mycket utrymme på över 1 000 kvadratmeter.

"Om vi inte använder utrymmet på rätt sätt från början kommer det att sluta i kaos." VD Benjamin Scheper är säker på det. Timo Munz, TOPREGALs kundkonsult för norra Tyskland och Berlin, kan bekräfta detta: "Till en början är företagen så imponerade av storleken att de i början inte har något vettigt lagerhållningssystem, inklusive ett lagerhanteringssystem. Men senast under det andra året inser de att de också måste använda höjden för att växa vidare." TOPREGAL erbjuder rätt hyllor och anpassade förvaringslösningar för detta. Eftersom FONTLINE växer. För några veckor sedan vann Benjamin Scheper och hans team med för närvarande tolv specialister inom reklam, grafik och digitaltryck ett anbud från Messe Berlin GmbH. Detta innebär nya beställningar i nya format.

Exempel på en hylla i lagret, lastad Exempel på en hylla i lagret, lastad

Skräddarsydd enligt kundens krav

"Jag googlade helt enkelt", säger Scheper och svarar på frågan om hur han kom på en hyllförsäljare från Filderstadt nära Stuttgart i Berlin. Först gick han till webbplatsen för en leverantör i Berlin. Men han tillbringade bara 90 sekunder där eftersom han inte kunde hitta det han ville ha. På www.topregal.com Å andra sidan hittade Scheper exakt hyllan, inklusive tillbehör för montering, som ett komplett erbjudande med ett slutpris. Och det slutliga priset var betydligt lägre än vad han faktiskt hade räknat ut. Förutom en Pallställ och en hylla för de hjul, profiler och paneler som krävs, använder FONTLINE en Mobilt arbetsbord/förpackningsbord som TOPREGAL har satt ihop speciellt.

"Jag hade redan i planeringsfasen exakta idéer om hur kontoret och lagret skulle se ut på vår nya plats" FONTLINE har, som Benjamin Scheper påpekar, väldigt få handelspartners och leverantörer i tidigare led. Detta gäller även för TOPREGAL. Orsaken till detta var en klassiker inom reklam- och PR-byråer: på fredagen får man veta att en stor fotografering för en stor kund, med filmteam för making-of, ska äga rum nästa måndag. Men lagret är fortfarande fullt av pallar, lådor och andra småsaker. Därför behövs en hylla - och det så snabbt som möjligt.

TOPREGAL - och det är detta som skiljer företaget från många av sina konkurrenter - har alltid stora mängder av alla sina hyllor i lager, så att man också kan uppfylla brådskande beställningar med omedelbar avhämtning från ett av sina lager när som helst. Benjamin Scheper var mycket imponerad av detta: "Jag minns inte hur, men allt fungerade". Leveransen skickades till Berlin i fredags, anlände på lördagen och monterades på söndagen. I rätt tid, med andra ord. När lastbilarna som skulle täckas och filmteamet körde in i lagret på måndagen såg allting bra ut. " Kunden och filmteamet märkte ingenting", påpekar Scheper.


Benjamin Scheper grundade FONTLINE Werbung & Beschriftung GmbH i Berlin 2002. Företaget är specialiserat på produktion/tillverkning av reklamteknik, digitala tryck, fordonsskyltning samt evenemang och mässor. Bland de välkända kunderna finns Daimler AG och "Mercedes-Benz Fashion Week Berlin". Efter att den gamla platsen i Berlin-Schöneberg blev för liten flyttade FONTLINE i början av 2018 till närheten av Schönefelds flygplats. Det nya huvudkontoret kan lätt nås med S-Bahn och ligger nära motorvägen med goda logistiska förbindelser. www.fontline.de