Alla produkter

LED-solcellslampa

Belysningsenheter som använder solenergi för att generera ljus erbjuder ett miljövänligt alternativ till konventionella belysningssystem, eftersom de inte kräver elektrisk energi från nätet, utan istället omvandlar solljus till elektricitet. LED-solcellslampor är en speciell typ av solcellslampor som använder lysdioder (LED) som ljuskälla.

Den teknik där solceller används för att omvandla solljus direkt till elektricitet kallas fotovoltaik. Solcellslampor innehåller fotovoltaiska moduler som absorberar solljus och omvandlar det till elektrisk energi. En fotovoltaisk modul, även kallad solcellsmodul, består av flera solceller som är sammankopplade. I LED-solcellslampor och konventionella solcellslampor är solcellsmodulen vanligtvis integrerad i lampans design och är klokt placerad högst upp för att fånga solljuset på bästa sätt.

Många solcellslampor har ett integrerat batterilager som laddas av solcellsmodulerna under dagen och gör den lagrade energin tillgänglig under natten. Detta möjliggör kontinuerlig belysning, även när solen inte skiner. Dessutom är LED-solcellslampor och solcellslampor utan LED vanligtvis utrustade med en skymningssensor som känner av när det blir mörkt och sedan tänder belysningen automatiskt. Det sparar energi eftersom lamporna bara tänds när de behövs.

Solcellslampor med LED

Lysdioder (LED) är halvledarljuskällor som används som belysningselement i solcellslampor. De kännetecknas av energieffektivitet, hållbarhet och ljusstyrka. Jämfört med konventionella glödlampor förbrukar LED mindre energi men är mer hållbara och effektiva.

Särskilt LED-solcellslampor erbjuder därför en hållbar belysningslösning för olika tillämpningar inom- och utomhus. Genom att utnyttja solenergi och energibesparande LED-teknik bidrar de till att minska energiförbrukningen och därmed miljöpåverkan. Med en mängd olika utföranden och funktioner är solcellslampor ett praktiskt och estetiskt sätt att ge ljus där det behövs, oavsett om det finns tillgång till ett elnät eller inte.