Alla produkter

Palettomslagare

Pallplastare är oumbärliga enheter i drifttekniken för modern logistik och lagerhållning. De är konstruerade för att linda in pallar med sträckfilm för att säkra de varor som staplas på dem och stabilisera dem för transport eller lagring. Omslagna lastpallar och det gods som förvaras på dem skyddas på ett säkert och tillförlitligt sätt från att välta, skadas och smutsas ned under transport eller lagring. För detta ändamål består pallplastare av ett slags vridbord och en stång på vilken rullen med sträckfilm fästs. Tack vare användningen av ett pallomslag ökar både effektiviteten i lagerverksamheten och säkerheten för varorna förbättras. Men hur fungerar det hela?

Med hjälp av en pallemballeringsmaskin med vridbord: Så här fungerar det

Vid användning placeras pallen på pallplastaren eller vändskivan, som sedan börjar rotera medan sträckfilmen lindas runt pallen. Denna automatiserade process säkerställer ett jämnt och tätt omslag som håller godset säkert på plats. Det finns i princip olika typer av pallplastare för olika behov och tillämpningar. Halvautomatiska pallplastare kräver viss manuell hantering, medan helautomatiska modeller kan utföra hela plastningsprocessen på egen hand. Vissa avancerade modeller erbjuder ytterligare funktioner, t.ex. försträckning av filmen, för att minimera materialåtgången och spara kostnader.

Köp pallemballeringsmaskiner från TOPREGAL

När du ska köpa en pallplastare ska du helst välja en robust konstruktion, så att du kan använda den så länge som möjligt. Det bästa exemplet på detta är pallyftaren PWS1650 från TecMaschin - som du naturligtvis kan köpa hos TOPREGAL! Denna modell kan användas manuellt eller programstyrt, beroende på behov. Oavsett vilken inställning du väljer kan du med PWS1650 slå in 40 pallar i timmen utan fysisk ansträngning och dessutom spara pengar tack vare 250 procents filmsträck. Att köpa en pallplastare är därför en investering som kommer att löna sig på lång sikt. Du kan lasta vår pallemballeringsmaskin eller dess vridbord med upp till 2.000 kg, varvid pallarna kan ha en maximal höjd på 1,95 meter. Och det bästa av allt är att när du köper pallplastaren PWS 1650 levereras den till dig färdigmonterad så att den är klar att användas direkt efter uppackning och kan användas för dina ändamål.