Alla produkter

ECO Schulte

Tradition och innovation - optimering av lagerlogistiken hos ECO Schulte

I nästan ett sekel har ECO Schulte stått för tradition, kvalitet och innovation i tillverkningen av högkvalitativa dörrkomponenter. Det medelstora familjeföretaget leds nu av den tredje generationen. Det är ett av de TOP 100 mest innovativa medelstora företagen i Tyskland. ECO Schulte Group utvecklar och tillverkar ett omfattande systemutbud av dörrbeslag, dörrstängare, lås och gångjärn på anläggningar i Tyskland, Polen, Österrike, Kina och Portugal. Företagets ständiga expansion, särskilt i Luckenwalde i Brandenburg, har medfört nya logistiska utmaningar. "Med över 17 000 olika artiklar och en ständigt växande produktion stod det snabbt klart att vi behövde en optimerad lagerhållning", förklarar Martin Wramp, industriingenjör på ECO Schulte. För att klara av tillväxten utvecklades helt nya layoutplaner för tre hallar. Syftet var att skapa effektiva och oberoende logistikområden.

Skräddarsydda lösningar

ECO Schulte hittade lösningen för expansionen i Luckenwalde hos TOPREGAL. Företagets planerare blev snabbt imponerade av den tydliga och användarvänliga webbplatsen och den enkla användningen av konfiguratorerna. De valde pallställ inklusive påkörningsskydd, en pallemballerare och skrubbertorkarna SWA70 och SWM20E. "Konfigurationen av ställningen var så enkel att man egentligen inte behövde leta någon annanstans. Du kan planera allt från början till slut, se det i 3D, skriva ut det - och du får ett pris i slutändan", säger Martin Wramp. Förutom användarvänligheten var de attraktiva priserna och de korta leveranstiderna avgörande faktorer för köpbeslutet. "Att ha ett komplett high-bay rack på gården inom tre dagar är ingen självklarhet. Dessutom finns den interna monteringstjänsten, som kan bokas för att matcha leveransdatumet för varorna och allt installeras professionellt och snyggt", tillägger han.

Framgångsrikt samarbete

Martin Wramp betonar särskilt kundservicen hos TOPREGAL. "Oavsett om det var på telefon eller skriftligen var varje kontakt vänlig och tillmötesgående. Vi fick ett erbjudande, en lösning på problem och klagomål och svar på alla frågor inom en mycket kort tid. Hösten 2023 blev vi till och med inbjudna till Bundesliga-matchen med VfB Stuttgart, som TOPREGAL GmbH sponsrar, för att hedra det goda samarbetet. En oförglömlig upplevelse." Baserat på dessa positiva erfarenheter och det fortsatta framgångsrika samarbetet vill ECO Schultes huvudanläggning i Menden nu också förlita sig på TOPREGALs expertis och produkter för sina logistiska krav.

Arbeiter-Samariter-Bund