Alla produkter

Xucker

Pallställ från TOPREGAL för Xucker

Under varumärket XUCKER säljer det Berlinbaserade företaget med samma namn naturliga sötningsmedel utan att ångra något. Tills de skickas till näringsmedvetna kunder över hela Tyskland förvaras de söta sakerna på pallställ från TOPREGAL.

En söt skatt gömmer sig i lagerbyggnaderna i Berlin-Schöneberg, som inte är synliga från utsidan. Här har Xucker GmbH hyrt sitt huvudkontor med tre lagerhallar som går in i varandra och har en total yta på cirka 2 400 kvadratmeter. Här lagras cirka 50 ton xylitol och erythritol samt produkter som tillverkas av dem. Det som låter som kemi och laboratorium är sockeralternativ som i allt större utsträckning ersätter det klassiska strösockret i Tyskland och Europa som "Xucker Basic", "Xucker Premium" eller "Xucker Light - Besser süß"."Av de sockeralternativ som produceras genom jäsning säljer vi cirka 40 procent till privatkunder och cirka 60 procent går direkt till återförsäljare utan mellanlagring. " informerar verkställande direktör Christian D. Weiten.

Xucker finns redan med som dm, Rossmann och Edeka. Vid orderplockning sträcker sig de anställda in i kartongerna som står i 2,5 meter höga lagerhyllor. På så sätt samlar de ihop beställningarna från nätbutiken. I de två angränsande hallarna i det egentliga lagret finns fem och sex dubbla rader av TOPREGAL-pallställ, vart och ett 15 meter långt.

Vi fick kännedom om hyllförmedlaren från Filderstadt "genom internetforskning", säger Patrizia Rouba, assistent till Xuckers ledning, när hon ser tillbaka. För monteringen av pallställen gav Xucker uppdrag till Monteringsservice från TOPREGAL beställd. "Allt fungerade mycket bra. Man kunde direkt se att de tre montörerna hade gjort det här många gånger tidigare, så väl inövade och koncentrerade var de när de satte upp de totalt 330 metrarna pallställ." Hyllspecialisten från Filderstadt har inte bara ett stort antal olika hyllor, utan även ett stort antal Kraftiga hyllori sin produktportfölj. Installationstjänsten och den årligen förfallna Inspektion av hyllor är också en del av den. TOPREGAL lät en ingenjörsfirma från Berlin utföra den obligatoriska årliga inspektionen av ställningarna i Xucker.

TOPREGAL pallställ på XuckerTOPREGAL pallställ på Xucker


Sedan starten i maj 2010 har Xucker GmbH blivit Tysklands största postorderföretag för xylitol och produkter som innehåller xylitol, t.ex. Gelier-Xucker och choklad. Sedan juni 2011 ingår även erytritol i produktsortimentet som "Xucker Light". Företaget har cirka 35 anställda (2018) och en total årlig omsättning på 11,7 miljoner euro (2017). Förutom grundaren och verkställande direktören Christian D. Weiten är Andreas Krumm verkställande direktör för Xucker GmbH. www.xucker.de