Alla produkter

Ladda etikett

En lastplatta eller ett lastmärke för hyllor informerar om den tillåtna hyllbelastningen och den maximala belastningen på hyllor för tunga hyllor i driftsmiljön. Detta gäller särskilt följande Förvaringshyllor, Pallställ eller . Kantila ställningar med en Belastning på hyllan på mer än 200 kg och en Belastning i viken på mer än 1000 kg. Detta informationskrav gäller för fasta ställningar samt för mobila ställningar eller . Mobila skåp.

DGUV 108-107 (tidigare BGR 234), DIN EN 15512 och DIN EN 15512 och DIN EN 15635 föreskriver att en lasttavla ska innehålla information om: Tillverkare eller återförsäljare, modelltyp, byggnadsår, tillåten belastning på hyllor och fack och, i fråga om kragar, belastning på upprättstående (enkel- eller dubbelsidig) och armbelastning.

Vi rekommenderar att du fäster en lastetikett på var tredje eller fjärde stolpe, som är väl synlig för personal och externa besökare. Om ställningarna monteras utan att lastplattor monteras, kommer detta att bestridas vid nästa Inspektion av hyllor klagomål. Enbart en saknad lastskylt är dock inte ett tillräckligt skäl för att blockera hyllorna. Det är snarare så att operatören måste uppfylla sin informationsskyldighet genom att fästa lastplåtarna inom några veckor.

Lastplattor ingår alltid

Beispiel eines TOPREGAL Belastungsschildes für ein Lagerregal

För våra hyll- och förvaringslösningar ingår alltid lastplattorna i leveransen, liksom alla smådelar som krävs för montering. Bultförankring och tvärförstärkningar eller diagonalförstärkningar för den stabilitet som krävs levereras också. TOPREGALs kunder behöver inte köpa något material för montering eller installation separat och kan börja montera direkt efter leverans.

På TOPREGALs belastningsplattor som ingår i leveransen anges de maximala belastningarna på hyllor och fack.