Alla produkter

Lyftbil

Lyftvagnar hör till den Industritruckar. De används för att transportera pallar, trådlådor, lådor etc. i företagets eget lager. På grund av sin storlek och manövrerbarhet kan de också användas på lastutrymmet på lastbilar (utan motor). En pallkärra har två höj- och sänkbara metallpinnar för optimal lastning av pallar. Metalltänderna kallas Gaffeltruck kallas"gafflar". Lastrullarna är placerade under pinnarna; de är stela framtill och rörliga baktill (ett eller två hjul). Handtaget kan användas en gång för att styra lyftvagnen eller som en spak (i fråga om kraftlös utrustning som en hydraulisk funktion). Denna utrustningsfunktion finns vanligtvis på handtaget eller inom räckhåll för axeln. 

Till skillnad från gaffeltruckar sitter föraren inte på ett säte, utan hanterar apparaten stående (på en plattform på gaffeltrucken) eller gående. Det enda sätet på en pallbil är förarplatsen. Elektrisk palltruck det enda sätet på en pallbil är förarplatsen på gaffeltrucken, som ibland också används i sittande ställning som gaffeltrucken.

En säkerhetsinspektion krävs varje år. Ytterligare information finns i DGUV Förordning 68 "Föreskrifter om förebyggande av olyckor för industritruckar". av den 1 juli 1995 i den version som gäller från den 1 januari 1997, är det kan laddas ner gratis från DGUV.

Operatören måste också instrueras i användningen av denna utrustning. Med en palltruck fördelas lasten annorlunda och det behövs ingen motvikt som med en gaffeltruck. En lyftbil kallas också i vardagligt tal fören "myra" .