Alla produkter

Höglyftsbil

Höglyftare används ofta för låg lagring eller i små lager. De lämpar sig också för transport av Euro-pallar, Lådpallar containrar och liknande varor. I smala gångar med liten manövreringsförmåga är höglyftare lämpliga för lastning och lossning av varor. Det krävs inget truckkort, men endast utbildad personal bör ha tillträde. Man skiljer mellan manuella och halvelektriska höghissfordon.

I den manuella versionen krävs mycket kraft för att skjuta eller dra dem på grund av deras höga egenvikt (upp till 320 kg). I den elektriska versionen drivs gafflarna av ett elektrohydrauliskt system och manuell kraft behövs inte i detta fall. Höglyftaren har dock en egenvikt på upp till 495 kg, vilket uppstår när den flyttas manuellt. För att stoppa godset omedelbart är den elektriska versionen vanligtvis utrustad med en nödstoppsbrytare och en plexiglasskärm kan dessutom skydda operatören från fallande gods.

Batteriet laddas i ett 230 V-uttag och batterinivån visas med en laddningsindikator. Fördelarna med en Lyftbil och en Gaffeltruck kombineras på så sätt. Lastkapaciteten är ca 1 ton för den halvelektriska versionen och upp till ca 1,5 ton för den manuella versionen. Underhållsintervallet är längre för den elektriska versionen än för höglyftaren utan batteri. Det är i allmänhet viktigt att utrustningen endast används på fast och jämn mark utan lutning.